Welke veiligheidsschoen moet ik hebben in de horeca?

Iedereen die in de horeca werkt weet: lang dagen waarop je heen weer loopt en weinig zit. In de horeca in het bijzonder in de keuken is enorm van belang dat werkschoenen comfortabel zitten en antislip zijn. In dit artikel wordt uitgelegd welke werkschoenen je het beste kunt dragen als je werkzaam bent in de keuken.

Het kiezen van de juiste veiligheidsniveau

Werkschoenen bieden verschillende niveaus van veiligheid. De ‘S’ Staat voor veiligheidsnorm van safety en de verschillende cijfers geven de compleetheid in bescherming aan. S1P werkschoenen hebben veiligheidsneus, antistatisch zolen, een hak die energie opneemt en tussenzool van de werkschoenen is niet door drinkbaar. Dus scherpe voorwerpen zoals glas de werkschoenen niet doordingen. De tussenzool is gemaakt van kevlar , een hittebestendig en sterk vezel of staal.

Daarnaast hebben S3 werkschoenen een verhoogde weerstand tegen binnendringen van water en beschikken altijd over zolen met antislipprofiel. Over het algemeen voor de horeca zijn geschikt werkschoenen die voldoen aan de S1P norm. Deze namelijk perfect voor indoor werkzaamheden. Indien de werkschoenen antislip functie moet hebben, zijn S3 werkschoenen aan te raden.

 

Werkschoenen voor  in bediening

In de bediening is erg belangrijk dat werkschoenen comfortabel zitten maar het is ook goed als werkschoenen representatief en netjes uitzien. In de bediening kan er nog wel eens glas op de grond vallen en daarom is het ook belangrijk als werkschoenen de zolen hebben die ondoordringbaar zijn. Werk je juist op informele locatie dan is de sneaker werkschoenen een fijne optie. Check deze website voor sneaker werkschoenen.

Werkschoenen voor in de keuken.

Als je in omgeving werkt waar het glad wordt  zoals in de keuken, is het belangrijk om werkschoenen te hebben die antislip zijn. In de keuken vet, water of vloeistoffen op de grond terecht komen. Hierdoor kan het extreem glad worden. Dus de schoenen moeten veel grip bieden en uiteraard veel steun bieden omdat je uren lang staand in de keuken moet werken. Omdat ook er bijvoorbeeld messen of pannen op de grond kunnen op de tenen kunnen vallen, moet de werkschoenen een goede veiliheidsneus hebben.

Bekijk hier alle werkschoenen van werkschoenenwinkel.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.