Werken als assistent restaurant manager: dit moet je weten

Als assistent restaurant manager ben jij een belangrijke pion binnen de organisatie. Je bent niet alleen medeverantwoordelijk voor het wel en wee in het restaurant, maar je bent ook een aanspreekpunt voor je collega’s en de gast. Je zorgt dat de aansturing in de organisatie goed verloopt. In zeer algemene zin ben je eigenlijk een manusje van alles. Dat is een lastige, maar wel gewaardeerde taak. Je bent flexibel, niet vies om te werken en je houdt van een uitdaging. Omschrijven deze eigenschappen jou als geen ander? Lees dan snel verder want in dit artikel bespreken we de kracht van een assistent restaurant manager.

Het belang van een assistent restaurant manager

Er wordt nog wel eens gezegd en geschreven: een assistent loopt er altijd maar een beetje bij en is vooral afhankelijk van de hoofdverantwoordelijke. Niets is minder waar! Een assistent is een verlengstuk van de manager. Jullie vormen als het ware één team en hebben elkaar nodig om de zaak tot een succes te brengen. Een ander voorbeeld van het belang van een assistent restaurant manager: als de manager ontbreekt door ziekte of een andere vorm van afwezigheid, dan is de assistent automatisch de hoofdverantwoordelijke. Het is dus ontzettend belangrijk dat de assistent ook alle kneepjes van het vak kent. Daardoor blijft de kwaliteit van het restaurant gegarandeerd en gewaarborgd.

De werkzaamheden

In de eerste alinea werden de werkzaamheden van een assistent restaurant manager al kort belicht. Eigenlijk kun je er een heel boek mee vullen maar de kerntaken zijn voornamelijk: de vereiste service blijven garanderen. Je fungeert als aanspreekpunt in goede- en slechte tijden, maar je bent ook bezig met administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan de planning van het personeel, eventuele budgetplanning, facilitaire zaken en eventuele klachtafhandelingen. Je collega’s zullen ook met hun vragen bij jou aankloppen. Naar alle waarschijnlijkheid krijg je ook te maken met zaken als personeelswerving en functionerings/ontslaggesprekken.

Is dit jouw droombaan?

Gaat jouw hart sneller kloppen na het lezen van dit artikel? Dan is de baan als assistent restaurant manager ongetwijfeld op jouw lijf geschreven. Ben je op zoek naar een leuke baan? Bekijk dan de vacatures op Werkenbijeg.com. Hier vind je een compleet overzicht met verschillende banen in een brede branche met toonaangevende bedrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *