De beste wijnrekken voor wijnopslag

Wil je wijnen opslaan? Of ben je een wijnliefhebber? Lees dan snel verder om er achter te komen wat voor wijnrek het beste is om je wijn te bewaren. Het is namelijk erg belangrijk om je kostbare of favoriete wijnen op de juiste manier op te slaan zodat deze optimaal kunnen rijpen.

Waarom een wijnrek voor wijnopslag

Ten eerste is het belangrijk voor de aroma van de wijn dat flessen liggend bewaard worden. Dit is niet alleen goed voor het aroma, maar ook om de kurk te beschermen. De kurk zal hierdoor constant vochtig blijven en niet uitdrogen en verpulveren als de wijn geopend wordt. Daarnaast kan een wijnrek ook decoratief zijn en kun je dus zelf kiezen voor een mooi passend design.

Open en gesloten wijnrekken

Er zijn twee soorten wijnrekken: open en gesloten. Wat zijn hiervan de voordelen en nadelen? Als je de wijnen wilt laten zien en er goed zicht op wilt hebben kies je voor een open wijnrek. Het nadeel hiervan is dat de flessen snel stoffig worden. Wil je juist dat ze niet in het zicht liggen of is de opslag plaats niet donker genoeg dan kun je het beste kiezen voor een gesloten wijnrek. Het voordeel hiervan is dat de flessen dan ook niet zo snel stoffig worden.

Materiaal van het wijnrek

Wijnrekken heb je in veel verschillende soorten materialen. Het is belangrijk om rekening te houden met het materiaal afhankelijk van de omgeving waar het wijnrek geplaatst gaat worden. Wordt het wijnrek opgeborgen in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid dan is het verstandig om te kiezen voor een wijnrek gemaakt van steen of beton. Heeft de omgeving een lage luchtvochtigheid dan kan je het beste kiezen voor een houten wijnrek.

Belangrijkste overwegingen op een rijtje

Om uiteindelijk het meeste geschikte wijnrek te vinden, is het belangrijk om bewust te zijn van welke factoren er allemaal vergeleken kunnen worden. Ten eerste is het materiaal zoals hierboven beschreven is erg belangrijk. Denk dus van te voren na waar je het wijnrek wilt plaatsen. Bedenk ook dat de beste temperatuur om wijn te bewaren ligt dus de 10 en 12 graden. Daarnaast is de afmeting en grootte van het wijnrek belangrijk. Past het op de plek waar jij het rek in gedachte hebt en passen het aantal wijnflessen erin die je erin op wilt bergen? Ook moet er nagedacht worden of je het rek op wilt hangen of ergens op wilt zetten. En als laatste is natuurlijk het ontwerp belangrijk maar vooral ook persoonlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *